Ateljén

Min kreativa oas på Österlen


ateljé ekberga

södra mellbyEkberga Gård finner du längs den slingande bygatan i Södra Mellby högt över Kivik. I ett harmoniskt landskap som böljar sig med äppelodlingar och vingård nära på knuten. Ekberga, sinnebilden av den skånska fyrlängade gården, har anor från 1700-talet och brukades för över hundra år sedan av Axel Nilsson och hans fästekvinna Augusta Ekberg. Därav namnet på gården. Nuförtiden är Ekberga en kreativ oas där skaparglädjen varvas med möten mellan konstnär och betraktare.


konstateljén

I min konstnärsateljé pågår det en mängd kreativa aktiviteter. Allt från eget konstnärsskap, konstutbildningar, utställningar och även andra kulturella engagemang såsom berättaraftnar.


Konstutbildningar är mycket omtyckta här. Tänk dig en ateljé på 100kvm med 5 meter i takhöjd där du har ett eget stort bord och staffli i din egna lilla ateleljéhörna.  I det inredda stallet på 80 kvm finns material bord och arbetsytor för att skära papper, torka målningar mm. Ändamålsenlig belysning, möjlighet till bildvisning i storformat och ljus som flödar in genom stora glasportar.

Åt öster en charmig stenlagd innegård där det serveras vegetarisk lunch och eftermiddagsfika med hembakat. Om det regnar äter vi i min privata matsal på gården och ni är aldrig fler än 12 deltagare på en kurs.  När du går ut genom glasportarna västerut möts du av böljande sädesfält och runt hörnet en köksträdgård med bigarråträd som omringar uteplatsen där någon kanske satt sig för att måla. Eller föredrar du kanske formella trädgården på framsidan mot bygatan med formklippta buxbomsbuskar för målning eller reflektion?

 

Vill du veta mer om ateljé ekberga?         SE HÄR

konstnär Ylva Molitor-Gärdsell, ateljé ekberga österlen