Orginal - Gouache
abstrakt konst av konstnär Ylva Molitor-Gärdsell

 

CRYPTO ART

by the Mother of Cypherpunk Fantasies

 

 

Konstverken är unika i uttryck och berättelse. Inspirerade av olika kryptovalutor, cypherpunks, Satoshi Nakamoto (grundaren av Bitcoin), andra fascinerande fakta och mer eller mindre sanna historier. Mediet är gouache målat direkt på vindpapp. Gouache kan liknas vid en blandning mellan akryl och vattenfärg. Det har sina egen karaktär och används med fördel när man skapar stora energifulla konstverk. Vindpapp är ett byggmaterial som används för isolering. Svart, stort och styvt.

 

Ylva, som valde Handelshögskolan framför Konsthögskolan och till slut bejakade sin inre drivkraft, målar mest i akvarell och gouache. År 2000 började Ylva måla aktivt samtidigt som hon arbetade, men livet tog en vändning med en cancerdiagnos 2010. Under sin cancerbehandling målade hon som terapi och vid friskförklaringen ordnade Ylva med en utställning, sålde alla konstverk och donerade hälften av intäkterna till Rosa Bandet. Sedan dess målar Ylva heltid och idag är målandet ett förhållningssätt till livet.

 

Carl, som har både svenskt och australiensiskt medborgarskap, utbildade sig på University of Sydney och arbetade sedan i Sydney inom mjukvaruindustrin för finansbranschen. Flyttade från Sverige vid 19 årsålder och kom tillbaka som 26 åring. Efter två år på den internationella masterutbildningen på Handelshögskolan i Stockholm är han nu aktiv inom start-up världen och driver ett företag som utvecklar programvara, Superblocks som ökar användande av blockchain inom olika miljöer. Superblocks är wordpress för blockchain.


Ylva  Molitor-Gärdsell

 

Ateljé Ekberga Österlen

Axel Nils Strädde 2

277 35 Kivik

Sweden


Tel: 0708-77 54 62

ylva@ekberga.se

Nästa Konstutställning

på Österlen

 

Konstrundan 2020

10 - 19 april

 

Ateljé Ekberga Österlen

www.ekberga.se

Social Media

 

Facebook

Instagram

Supporting the Pink Ribbon

Copyright, All rights reserved, Ylva Molitor-Gärdsell 2019